Οι σκέψεις πρέπει να ακουστούν και τα γραπτά να διαβαστούν. Διαφορετικά, δεν υπάρχουν.
31 Αυγ 2011
Ετικέτες
αυτοσχεδιασμός,
μουσική,
μυρτώ ακρίβου,
ούτι,
πιάνο
30 Αυγ 2011
«Νυχτερινοί Διάλογοι» Συναυλία με άριες και ντουέτι από Όπερες
Οι διεθνούς φήμης σολίστ Μάιρα Μηλολιδάκη καιΑντώνης Κορωναίος με τα δέκα έγχορδα της ορχήστρας δωματίου “NuovArte” υπό τη διεύθυνση και ενορχήστρωση του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη, ερμηνεύουν άριες και ντουέτι από όπερες και οπερέτες των Verdi, Donizetti, Puccini, Rossini και Lehár.
Συνάντηση... τεντωμένων χορδών ανάμεσα σε δύο φωνές και μία ορχήστρα.
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 21:00
Παλαιός σταθμός τρένου Διονύσου
(ανάμεσα Λεωφόρου Διονύσου, Βακχών & Πλαστήρα)
Πρόγραμμα
Α΄ Μέρος
Giuseppe Verdi La Traviata
· “Preludio”
Giuseppe Verdi La Traviata
· “Libiamo ne’ lieti calici” Alfredo – Violetta
Giacomo Puccini La Bohème
· “Che gelida manina” Rodolfo
Giuseppe Verdi La Traviata
· “Sempre libera” Violetta – (Alfredo)
Gaetano Donizetti Don Pasquale
· “Notturno” Norina – Ernesto
Gaetano Donizetti Don Pasquale
· “Com’ è gentil” Ernesto
Franz Lehár Giuditta
· “Meine lippen, sie küssen so heiß” (On my lips every kiss is like wine)
Franz Lehár Die Lustige Witwe (The merry widow)
· “Lippen schweigen” (The merry widow waltz)Anna – Danilo
Β΄ Μέρος
Giuseppe Verdi La Traviata
· “Amato Alfredo - Parigi o cara” Alfredo – Violetta
Gioachino Rossini Il Barbiere di Siviglia
· “Una voce poco fa” Rosina
Gaetano Donizetti L’Elisir d’amor
· “Una furtiva lagrima” Nemorino
Giuseppe Verdi La Traviata
· “Oh qual pallor - Un di felice eterea” Alfredo – Violetta
Giacomo Puccini La Bohème
· “Quando m’en vo” Musetta
Giuseppe Verdi Rigoletto
· “La donna e mobile” Duke of Mantua
Giuseppe Verdi Rigoletto
· “E il sol dell’ anima - addio, addio” Duke of Mantua – Gilda
25 Αυγ 2011
Ο Γκάντι ταξιδεύοντας στην Αγγλία

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου
Ο Γκάντι ταξιδεύοντας στην Αγγλία πήρε μαζί του και την κατσίκα του για το πρωινό του γάλα. Κι όταν η βασίλισσα της Αγγλίας τον ρώτησε αν θέλει να πάνε στο παλάτι από το συντομότερο δρόμο, για να κερδίσουν χρόνο ο Γκάντι αρνήθηκε. Τί να τον κάνουμε το χρόνο;είπε.
Ο Γκάντι έτσι που ήταν μικρόσωμος και ντυμένος μ΄ ένα απλό ύφασμα, έμοιαζε μπροστά στη βαριοστολισμένη με τη χρυσοποίκιλτη φορεσιά της βασίλισσα της Αγγλίας, με αδύναμο πουλάκι κοντά σε ένα γεράκι.
Δεν ξέρω αν οι Εγγλέζοι και η στολισμένη βασίλισσά τους κατάλαβαν τί σήμαινε το φέρσιμο του Γκάντι. Ο Γκάντι δεν απευθύνθηκε σ΄ αυτούς, αλλά στους συμπατριώτες του, για να τους πει ότι η ελευθερία είναι πνευματική και πως δεν έχουν να φοβούνται ούτε τους Άγγλους, ούτε κανέναν άλλον, αν έχουν το πνεύμα τους δυνατό κι αν είναι εσωτερικά ελεύθεροι. Κανένα δεν φοβάται αυτός που έχει το πνεύμα του δυνατό.
Η δύναμη του μικρού είναι πνευματική. Είναι η ενότητα που βασίζεται στο ωραίο. Ο Γκάντι ήξερε πως δεν είναι ωραίο να επισκεφτεί την Αγγλία με κανένα ακριβό αγγλικό κουστούμι, όταν οι συμπατριώτες του ήταν γυμνοί. Η δύναμη του μικρού είναι πνευματική και είναι η αποφυγή. Αποφυγή σημαίνουν τα λόγια του Κυρίου στο Ευαγγέλιο, "μη αντιστήναι τω πονηρώ". Να αποφεύγεις τη σύγκρουση με το Κακό, για να μη μετέχεις στην κακία του. Το κακό αυτοκαταστρέφεται, αν δεν μετέχεις σ΄ αυτό.
Ο Γκάντι απέφυγε τη σύγκρουση με την Αγγλία, όπως αποφεύγει ένα μικρό πουλάκι ένα μεγάλο όρνιο. Δεν συγκρούεται μαζί του. Την άγρια φύση δεν την μισείς, απλώς φυλάγεσαι από αυτήν. Ο Γκάντι έδωσε ο ίδιος το παράδειγμα στο λαό του, πως να φυλάγεται από την τυφλή δύναμη. Τους δίδαξε με το παράδειγμά του την προσοχή,την προσευχή, τη νηστεία, την διαρκή επαγρύπνηση και την πνευματική ελευθερία. Ο Γκάντι ήταν πιστός και εφάρμοζε τις Εντολές. Οι Άγγλοι στήριζαν την κυριαρχία τους , όπως κάθε αποικιοκρατία, στην υποδούλωση των ιθαγενών στις ψεύτικες ανάγκες τους.
Ποιος θα αποκαλύψει τις ψεύτικες ανάγκες στις οποίες υποδουλώνεται ο σημερινός κόσμος;Ο Γκάντι με τον τρόπο της ζωής του αχρήστευσε εντελώς τον ανταγωνιστικό τρόπο ζωής των Εγγλέζων, οι οποίοι ήταν δούλοι στις επιθυμίες τους για ολοένα και περισσότερες ανέσεις. Ο Γκάντι ήξερε πως δεν είναι ελεύθερος αυτός που είναι μέσα του δούλος. Η ελευθερία είναι πνευματική.
πηγη
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)