22 Μαρ 2009

Περί Ύδατος
Σε μιά επίκαιρη συζήτηση για το νερό ,
λόγω του παγκόσμιου forum στη Κωνσταντινούπολη ,
αναφέρθηκε οτι :
Πριν την εφαρμογή του χλώριου στο πόσιμο νερό ,
μόνο το νερό του αγιασμού δεν αλλοιονόταν σε κλειστό περιβάλλον.
Όλα τα υπόλοιπα μούχλιαζαν!

 Η απάντηση ενός επιστήμονα ήταν:
"Είδες ; Η επιστήμη κάνει θαύματα !!!

Σ' αυτό το πέμπτο παγκόσμιο forum για το νερό , πήραν μέρος 23.000 σύνεδροι απο 192 χώρες . Υπουργοί , δήμαρχοι μεγάλων πόλεων , τεχνοκράτες , επιστήμονες , επιχειρηματίες , περιβαλλοντολόγοι ,νομικοί , οικονομολόγοι και διπλωμάτες .

Ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ κ.Μιγκουέλ Ντ΄Εσκότο δεν επιτράπηκε να  μιλήσει όπως απορρίφθηκε και η πρόταση της Βολιβίας .

Ζητούσε να επισυναφθεί στο τελικό κείμενο παράρτημα που να αναφέρεται το νερό ως "δικαίωμα" και όχι ως "ανάγκη" όπως τελικά ψηφίστηκε .

Είναι σίγουρο οτι κανείς απο τους σύνεδρους δεν ήταν διψασμένος.

Οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου καλύπτονται απο επιστημονικοτεχνολογικές ανακαλύψεις , οπότε όποιος δεν έχει νερό , ας μαζεύει χρήμα γιατί θα πει το νερό , νεράκι.

Πάντως το νερό - προ forum- δεν είχε εισαχθεί στα χρηματιστήρια αξιών του κόσμου . Μήπως αυτό το "ανάγκη" του ανοίξει τελικά την πόρτα ;Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
ΠΗΓΗ."Το Ζωντανό Ιστολόγιο" (http://istologio.org/)Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Μόσχα, 5 Φεβρουαρίου 2007, Interfax.


Όλα τα νερά, συμπεριλαμβανομένων αυτών του συστήματος τροφοδοσίας νερού, άλλαξαν τις φυσικές τους ιδιότητες την ημέρα των Θεοφανείων και την παραμονή, ανακάλυψαν πριν μερικές ημέρες, φυσικοί του Ερευνητικού Ινστιτούτου Sysin της Ανθρώπινης Οικολογίας και Υγιεινής του Περιβάλλοντος, της Ρωσικής Ακαδημίας των Ιατρικών Επιστημών (Russian Academy of Medical Sciences). Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου καθημερινά εξέταζαν τις ιδιότητες και την ποιότητα του συνήθους νερού από το σωλήνα του δικτύου, μετρώντας την ποσότητα των ριζών ιόντων μέσα σ’ αυτό. Από τις 17 Ιανουαρίου (προπαραμονή των Θεοφανείων) το επίπεδο των ιόντων άρχισε να ανεβαίνει, και το νερό άρχισε να «μαλακώνει». Το επίπεδο του pH του νερού, ανέβαινε επίσης, κάνοντάς το λιγότερο όξινο, ανέφερε τη Δευτέρα η ημερήσια “Moskovsky Komsomolets”.

Όπως ανέμεναν, η μέγιστη δραστηριότητα έφτασε το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου (παραμονή, και αγρυπνία των Θεοφανείων). Η υψηλή συγκέντρωση ιόντων έκανε την ηλεκτραγωγιμότητα του νερού ισοδύναμη με αυτήν από τεχνητό καταλύτη (ηλεκτρικά κεκορεσμένο νερό).

Η ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα άρχισε να πέφτει μετά το πρωί της 19 ης Ιανουαρίου και έφτασε στα κανονικά της επίπεδα κατά τις 20 Ιανουαρίου. Η αιτία για την γρήγορη άνοδο της ηλεκτρομαγνητικής δραστηριότητας του νερού την ημέρα των Θεοφανείων ήταν μία μεγάλη συγκέντρωση ιόντων στη λιθόσφαιρα της Γης, η οποία είναι ένα αληθινό ρεζερβουάρ ηλεκτρονίων, που μεταφέρει τα περισσότερα από αυτά στο νερό. Αυτά είπε ο δρ. Anatoly Stekhin, ένας πεπειραμένος ερευνητής. Οι ερευνητές επίσης μέτρησαν το επίπεδο (ποιότητας) της δομής του νερού των Θεοφανείων, παγώνοντας για το σκοπό αυτό νερό από τον αγωγό ύδρευσης, από τον ποταμό Moskva, και από ένα πηγάδι εκκλησίας.

Ακόμη και το νερό από το σύστημα τροφοδοσίας, το νερό της βρύσης, το οποίο συνήθως απέχει πολύ από του να είναι ιδανικό, φαινόταν αρμονικό στο μικροσκόπιο όταν το παγώσαμε είπε ο Stekhin.

Μετάφραση υπό Λεοντίου Μοναχού Διονυσιάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου